Een selectie uit het standaard Excursieprogramma

Onderstaand een selectie uit ons ‘standaard’ excursieprogramma welke naar onzemening zeer geschikt zijn voor het aanbod aan de reizigers. Alle excursies kunnenin overleg aangepast worden aan de specifieke wensen en of behoeften van onze gasten.

A: Köycegiz markt en het thermaal bad van Sultaniye
B: Sterrentocht en het thermaal bad van Sultaniye
C: Waterval, Amberbossen en Yuvarlakcay
D: 12 Eilanden zeiltocht
E: Saklikent (Canyoning) en Tlos (antieke stad)

A: Köycegiz markt en het thermaal bad van Sultaniye
Vanuit Dalyan varen we met de boot over de rivier naar het 52km² groot zoetwatermeer van Köycegiz. De route is prachtig en volledig anders dan de route naar het strand. Om drukte te vermijden gaan we eerst naar het thermaal bad van Sultaniye (optioneel). Het water in deze baden komt uit een natuurlijke zwavelbron met een watertemperatuur van rond de 40 graden Celsius. De baden worden al sinds de Romeinse tijd gebruikt. Het water dat mineraalrijke elementen en zwavel bezit heeft een heilzame werking en genezende krachten welke helpen tegen spanningen, stress en klachten van o.a. reuma, verminderde stoelgang, huid, lever, mild- en maagklachten. De modderbaden hebben tevens een reinigende werking voor de huid. Smeer het op uw huid en laat het opdrogen. Nadat u de modder weer afspoelt met water, voelt u huid zachter aan en ziet er jonger uit. Na het bezoek aan de thermaal baden gaan we met de boot het meer op om op de boot te lunchen. Hierna varen we richting Köycegiz waar we de plaatselijke markt bezoeken. Köycegiz is een traditioneel Turks stadje met een aantal historische gebouwen uit de 19e en uit het begin van de 20e eeuw. Hier beleeft u hoe de lokale bewoners hun handel drijven. Op de boot terug naar Dalyan kan u nog even nagenieten van uw belevenissen deze dag en van de prachtige natuur in en om het meer. Dit is een leuke, rustgevende en afwisselende dag!
*** Zowel de Köycegiz markt (maandag) als een bezoek aan de thermaal baden van Sultaniye kunnen ook los van elkaar bezocht worden.
[aanpassingen bij voldoende deelnemers]

B:  Sterrentocht/ Dalyan by Night
We vertrekken vanuit de haven van Dalyan rond 18.00 uur en varen stroom opwaarts naar het 52km2 grote Köycegiz meer. Onze eerste stop is bij de lokale thermaal baden van Sultaniye (optioneel).Het water in deze baden komt uit een natuurlijke zwavel bron met een watertemperatuur van rond de 40 graden Celsius. De baden worden al sinds de Romeinse tijd gebruikt. Het water dat mineraalrijke elementen en zwavel bezit heeft een heilzame werking en genezende krachten welke helpen tegen spanningen, stress en klachten van o.a. reuma, verminderde stoelgang, huid, lever, mild- en
maagklachten. De modderbaden hebben tevens een reinigende werking voor de huid. Smeer het op uw huid en laat het opdrogen. Nadat u de modder weer afspoelt met water, voelt u huid zachter aan en ziet er jonger uit. Vervolgens stappen we weer op de boot om op het meer een plekje te vinden waar we een echte Turkse BBQ hebben met heerlijke vers bereide ‘mezes’. Terwijl de kapitein van de boot de BBQ aansteekt, kunt u nog even zwemmen in het meer. Als iedereen is opgedroogd en hongerig is zullen de “mezes” geserveerd worden om vervolgens te gaan genieten van het
hoofdgerecht (kip). Na het eten kunt u nog een duik in het meer nemen, of voor op het dek genieten van de duizenden sterren die aan de hemel staan. Wie geluk heeft, ziet een vallende ster….
***de sterrentocht kan in overleg met of zonder bezoek aan de thermaal baden van Sultaniye geboekt worden***
[aanpassingen bij voldoende deelnemers]

C: Waterval, Amberbossen en Yuvarlakcay
Met de bus rijden we in noord- oostelijke richting van Dalyan naar ‘Toparlar’ net buiten het dorp Köycegiz. De weg voert ons in het voorjaar langs grote groepen ooievaars richting een waar sprookjeswoud. Een Dicht gebroeid Amberwoud waar je de bomen hoort en de specifieke geur van amber ruikt. Hier maken we een wandeling door de amberbomen en krijgt u uitleg over het wel en wee van deze bijzondere olie. In “Toparlar” aangekomen lopen we via een gemakkelijk toegaande weg naar de “Toparlar waterval”, bekent om zijn natuurlijke zwembad en hoge plekken waar u vanaf kunt duiken. Op hete dagen is het hier heerlijk afkoelen. Vervolgens rijden we een stuk door bergen, langs authentiek Turkse dorpjes en over een paar onverharde wegen naar een ravijn. We komen aan op een prachtig stuk natuurgebied aan de Yuvarlakcay rivier. Hier kunnen we relaxen op de vlonders boven het snel stromend koude water dat ervoor zorgt dat de hele omgeving een verkoelende nevel heeft. Of u mee laten drijven in het snel stromende koude water. Hier voelt u echt niet dat het in de temperatuur in de zomer wel 40 °C kan worden. Hier wordt er een lunch voor ons klaargemaakt en kunt u genieten van een ijs- en ijskoude duik in de stromende rivier! Wie durft? Een heerlijke relaxte dag en ideaal op hete zomerdagen.

D: 12 Eilanden (Göcek) zeiltocht
Eén van de meest geliefde dagtocht in de omgeving is de 12 eilanden tocht. De boot vertrekt vanaf het plaatsje Göcek. Een klein plaatsje met een grote luxe jachthaven ongeveer 35 minuten rijden vanaf Dalyan. We varen over zee tussen de (12) eilanden door en gaan voor anker in de schilderachtige, beschutte baaien van Göcek waar u ruimschoots de mogelijkheid krijgt om af te koelen in het mooie blauwe water. Tussendoor wordt er een heerlijke verse lunch voor u bereidt dit alles wordt klaargemaakt en gegeten op de boot. Het water glijdt kristalhelder en bijna
onmerkbaar weg onder de boot. Deze rustgevende tocht heeft een max. aantal deelnemers van 12 personen. Er zijn meer dan genoeg plekken zowel in de zon als in de schaduw.
[aanpassingen bij voldoende deelnemers]

E: Saklikent (Canyoning  wandeling) en Tlos (antieke stad)
Dit is dé activiteit waarbij u cultuur combineert met actief bezig zijn. We starten met een bezoek aan Tlos om daarna door te reizen naar de canyon van Saklikent. “Tlos” was een van de oudste en machtigste steden in de Lycische federatie: de Hettieten spraken al in 1400 v. Christus over de stad die zij toen “Tlawa” noemden. Tlos ligt op en rotsachtige heuvel met uitzicht over de vlakten. Sinds 2009 staat Tlos op de “world heritage” lijst. Een groot theater, rots graven, arena en nog vele andere gebouwen kunt u hier bezoeken. Canyoning door de kloof van Saklikent en Gizlikent is een
prachtige ervaring en heerlijk om te doen op warme dagen. De Saklikent kloof is 300m diep en 18km lang. Vanaf de maand mei is het water genoeg gezakt om een wandeltocht te maken door de kloof. De toegang tot de kloof is via een houten wandelbrug tot waar de kloof te smal wordt en je echt door het ijskoude water moet. Afhankelijk van de stand van het water, is dit een actievolle wandeling. Elkaar helpen om langs de rotsen te kruipen is gewenst en maakt deze dag nog leuker. Afhankelijk van de tijd en uw motivatie, bepaalt u zelf tot hoe ver u loopt om vervolgens via dezelfde weg terug te keren. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Gizlikent kloof, deze is 350m lang met aan het eind van deze kloof een waanzinnige waterval.
Deze kloof wordt ook wel de “groene kloof” genoemd omdat de kloof helemaalbegroeid is met mossen en planten. De toegang tot de kloof is via een trap naar beneden om vervolgens door het ijskoude water te lopen naar de waterval. U staat bij deze kloof tot maximaal uw middel in het water. Deze dag zal u als zeer bijzonder ervaren!